The SOS Card Project

The SOS Card Project

FIXME Deze pagina is nog niet volledig vertaald. Helpt u alstublieft met het voltooien van de vertaling. Bekijk de huidige status van de Nederlandse homepage:

FIXME This page is not fully translated, yet. Please help completing the translation. Please join the translation team :-) and check out the current status of the Dutch page:

De SOS-kaart

FIXME This page is not fully translated, yet. Please help completing the translation.
(remove this paragraph once the translation is finished)

Uw levensreddende, meertalige "gezondheidskaart"

De SOS-kaart is een meertalige noodidentiteitskaart met uw meest relevante medische informatie. Met dezelfde grootte als een creditcard, past het gemakkelijk in uw portemonnee en kan een grote hulp zijn voor de artsen wanneer u dringend medische hulp nodig hebt, vooral in landen waar u de lokale taal niet kunt spreken.

Hoe ziet de SOS-kaart eruit?

De meertalige SOS Card is een fotokaart in de vorm van een creditcard, zodat u deze eenvoudig in uw portemonnee of portemonnee kunt meenemen.

Op de voorzijde van de SOS-kaart zijn de identificatiekenmerken aangegeven:

(1) Naam (in oorspronkelijke schrift)
(2) Uitspraak met gebruikmaking van het internationaal fonetisch alfabet (IPA)
(3) Geboortedatum (ISO-notatie: Jaar-maand-dag), Geslacht
(4) Taalvaardigheden zoals ISO-code: moedertaal op donkerblauw, vreemde talen op lichtblauw
(5) Bloedgroep en Rhesusfactor
(6) Gebruikersnaam in OCR (voor de leespen) en als barcode (3 van 9)
(7) Foto
(8) 1/1: zelden bestaat de nood-ID uit meer dan één kaart; kaartvolgordenummer

Op de achterkant vindt u essentiële medische informatie voor noodgevallen:

(1) in het bovenste deel: reeds bestaande ziekten, allergieën enz. in het Engels, Chinees, Spaans, Frans, Russisch en Thai
(2) in het onderste deel: de huidige geneesmiddelen worden de werkzame stoffen gegeven in de vorm van generieke namen en het CAS-nummer
(3) Via de website kunnen met behulp van de gebruikersnaam (vermeld op de voorzijde van de kaart) en de code voor de validering van de kaart (CVC) alle gegevens van deze kaart in andere talen worden opgevraagd. Verder een complete lijst met medicijnen, contactgegevens van familieleden, documenten (zoals een vooruitgangsrichtlijn gezondheidszorg). De CVC kan verborgen zijn achter een krasveld op sommige kaarten.

 • De kaart heeft heldere signaalkleuren zodat paramedici hem snel kunnen vinden.
 • Het toont uw naam en uw foto op de voorkant, zodat u gemakkelijk kunt worden geïdentificeerd.
 • De naam wordt ook gegeven in het Internationaal Fonetisch Alfabet, omdat het belangrijk is dat de arts uw naam correct kan uitspreken.
 • Op de achterkant staan alle essentiële medische gegevens in verschillende talen. Op deze manier kunnen de paramedici de beste medische hulp bieden, zelfs zonder toegang tot de computer!

Houdt u van reizen in het buitenland en het ervaren van vreemde culturen?

Zo ja, dan weet je zeker dat je de zegeningen van een creditcard al kent. Met een van deze kunt u geld van een geldautomaat vrijwel overal in de wereld in slechts een paar seconden.

Maar hoe zit het met uw medische geschiedenis?

Als u het ongeluk hebt om een verkeersongeval te krijgen of als u gewoon wordt opgenomen door “Montezuma's wraak” (reizigersdiarree), zult u snel beseffen dat de Engelse vaardigheden van het lokale medische personeel vaak beperkt zijn (… en ik wed dat u het faxnummer van uw huisarts niet uit het hoofd kent).

De SOS Card is een “gezondheidskaart” voor internationale reizigers, een fotokaart waarop uw naam, geboortedatum, bloedgroep en alle belangrijke medische aandoeningen (zoals allergieën, reeds bestaande ziekten, implantaten, enz.) in verschillende talen worden vertaald. Waar u ook naar toe gaat, de lokale arts of paramedicus moet in staat zijn om ten minste een van deze talen te lezen.

Deze meertalige SOS Card is een must voor

 • wereldreizigers
 • zakenreizigers
 • internationale vakantiegangers

Hoe krijg je deze kaart?

 1. Vraag de vragenlijst voor uw medische voorgeschiedenis aan bij uw plaatselijke boekhandel (ISBN 978-0956324030, publicatiegegevens en andere taalversies, zie hieronder).
 2. Vul de vragenlijst in. Beste praktijken: Vraag uw huisarts en uw tandarts om hulp!
 3. Stuur het terug naar het SOS Card Projectteam. U kunt hier een webaccount registreren en uw vragenlijst uploaden.
 4. Het SOS Card Projectteam verzamelt de relevante gegevens, maakt je individuele SOS Card en stuurt deze naar je toe.

Waar kun je je eigen SOS Card krijgen?

Het SOS Card Project werkt wereldwijd samen met artsen, ziekenhuizen, internationale beurzen, vriendschapsclubs, enz. Zij kunnen je helpen om je eigen SOS Card te krijgen.

Wilt u uw eigen SOS-kaarten maken?

Dat is zo eenvoudig: Word lid van The SOS Card Project! We have put together some information on this page.

Hebt u vragen over The SOS Card Project?

Please refer to the Frequently Asked Questions or contact a member close to you or send us an e-mail: team@sos-card.info

Laat meer mensen weten over The SOS Card Project!

Vertel het uw collega's op het werk, uw vrienden, uw buren. Het kan eindigen om hun leven te redden!By using this website, you agree to our use of cookies in accordance with the terms of our privacy policy.

Legal Notice and Privacy PolicyTable of ContentsFAQNewsContact